Klant aan het woord, Hommema Kathodische Bescherming

Klant aan het woord, Hommema

Klant aan het woord, Hommema Kathodische Bescherming

Hommema is van oorsprong een Fries familiebedrijf, opgericht in 1825. Het bedrijf is gespecialiseerd in aarding en bliksembeveiligingssystemen. In 1966 is het bedrijf verhuisd naar het centraler gelegen Wijk bij Duurstede.

Eerste kennismaking rond 1978

Op 1 maart 1981 is het aparte bedrijf Hommema Kathodische Bescherming opgericht door Geurt en Cees Griffioen. Kathodische bescherming is een systeem om de corrosie van metaalconstructies, die zich ondergronds of onder water bevinden, tegen te gaan. Tot 1994 is het bedrijf, zes generaties lang, in familiehanden gebleven. Nu behoort Hommema tot het familiebedrijf Madioen Holding.

Cees: “Onze eerste kennismaking met Koelewijn Bronbemaling was rond 1978 bij de Firma Milmaster, een dochterbedrijf van Merrem en La Porte uit Amsterdam. Hiervoor hebben we de allereerste boring van 70 meter diepte gerealiseerd op het terrein van de Remia-fabriek. Het goede contact is drie jaar later bij Hommema Kathodische Bescherming voortgezet.”

‘Moeilijk of niet, er komt altijd een oplossing’
Cees Griffioen

Zij komen altijd met een oplossing

We hebben in de loop der jaren een echte vertrouwensband opgebouwd. Tot op heden wordt ongeveer negentig procent van al het boorwerk dat bij onze Nederlandse projecten moet worden gedaan, uitgevoerd door KB. De boringen die zijn gemaakt in het Limburgse gebied, waaronder de hamerboringen en de holle avegaar-boringen die we voor de Gasunie hebben verricht, gingen van 5 tot wel 235 meter diep. Voor Koelewijn Bronbemaling maakt de moeilijkheidsgraad van boorwerkzaamheden zeker uit, maar zij komen altijd met een oplossing. Alle voor Hommema uitgevoerde installaties worden uiteindelijk tot grote tevredenheid gerealiseerd.

Direct in contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact met ons op, wij komen zo snel mogelijk bij je terug.