Bronbemaling

De kern van KB

Bronbemaling is het plaatselijk en tijdelijk verlagen van de grondwaterstand. Tijdens dit proces wordt het grondwater opgepompt en via een leiding afgevoerd. Bij alles wat onder de grondwaterstand moet worden gedaan, is bronbemaling nodig. Het leggen van rioleringsbuizen, kelders, ondergrondse afvalcontainers, om wat voorbeelden te noemen.

De pompinstallaties zijn door de jaren heen flink ontwikkeld

Koelewijn heeft 150 pompen in haar bezit. Deze pompen zijn verschillend in grootte, wat de hoeveelheid water bepaalt die een machine kan verpompen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er voor elk project een geschikte pomp kan worden ingezet. Of het nu gaat om een klein of langdurig project, niets is bij ons te gek.

Bronbemaling

Bronbemaling nodig? Neem gerust contact met ons op.

Opdrachtgevers

De opdrachtgevers van divisie Bronbemaling zijn heel divers. Deze opdrachtgevers lopen uiteen van particulieren tot bedrijven, en van gemeenten tot provincies en waterschappen. KB-Groep ontzorgt de klant volledig.

Opdrachten

De opdrachten die de divisie Bronbemaling krijgt, kunnen heel ‘klein’ zijn, maar ook veelomvattend. Er zijn klussen waar we slechts 5 m3 water per uur moeten wegpompen tot opdrachten waar we 500 m3 per uur moeten wegpompen.

Bronbemaling nodig?

Of andere vragen over onze dienstverlening?